Project

Betere Toekomst Voor kinderen In Tanzania

Stichting Happy Watoto stelt kwetsbare Tanzaniaanse kinderen in staat een betere, zelfstandige toekomst op te bouwen. Hierbij staat gedegen onderwijs centraal: de kinderen doorlopen de kleuterschool, de basisschool, middelbare school en een vervolgopleiding, waarbij ook geholpen wordt bij het vinden van een betaalde baan.

SLHK heeft in 2010-2011 geld geschonken om voor de Ngorika Happy Watoto School in Arusha een computerklas op te zetten en in te richten. Een van de leden van Lions Club Zandvoort is eind januari 2024 in de school geweest en heeft de klas bezocht. SLHK heeft in 2024 weer een financiering gedaan om nieuwe PC’s aan te schaffen. 

Workshop voor dove kinderen

Stichting Tanzatoto zet zich in voor het verbeteren van de levensomstandigheden van dove kinderen. Duizenden kinderen zijn in Tanzania verstoken van speciale zorg of onderwijs. De meesten van hen leiden een geïsoleerd en onzichtbaar bestaan.
Tanzatoto wil het isolement van zowel de kinderen als hun families doorbreken door ze zichtbaar te maken en een stem te geven. SLHK ondersteunt Tanzatoto met de financiering van workshops.

Hulp voor Studenten

Albanië is nog steeds een van de armste landen van Europa met hoge werkeloosheid. Inkomens zijn laag en met name vrouwen hebben er een lage sociale en economische status. Er is door Zending Zonder grenzen een project opgestart in Albanië om kansarme jonge vrouwen te ondersteunen bij hun studie. De ouders hebben meestal geen scholing waardoor ze een heel laag inkomen hebben. Daardoor kan er geen vervolgopleiding voor de kinderen betaald worden. Stichting Lions Helpen Kinderen sponsort de opleiding van 4 studentes

Zending voor de Oekraine

Het centrum Dzherelo in Lviv zet zich in voor geestelijk en lichamelijk gehandicapte kinderen in de Oekraïne. Door de oorlog is er een grote toestroom van vluchtelingen met een handicap vanuit het oosten en het centrum heeft daardoor veel tekorten aan alles. De Lions Zandvoort hebben een transport geregeld met hulpgoederen en medicamenten. Via Polen is het transport van de Lions in Lviv aangekomen. Daar zijn de goederen overgebracht naar het centrum. Meer informatie over Dzherolo vindt u hier

Glutenvrije Producten voor Bosnië

Het is bijna onmogelijk om in Bosnie aan glutenvrije producten te komen. In samenwerking met Zending zonder Grenzen heeft Stichting Lions Helpen Kinderen een lading glutenvrije producten naar Mostar in Bosnië gestuurd. De vrachtwagen is in April 2021 aangekomen en aldaar werd de zending onder diverse weeshuizen verdeeld.

G-Zeilen

Bij WV Ouderkerkerplas is het belangrijk dat iedereen kan zeilen, Daarom kunnen kinderen met een verstandelijke of lichamelijke beperking ook bij hen terecht om zelfstandig te zeilen. Een unieke ervaring voor als het kind vaak hulp nodig heeft bij eenvoudige activiteiten. Het kind kan namelijk bij het zeilen zelf bepalen waar de boot naar toe gaat.  

De vereniging beschikt over verschillende boten van het merk Hansa Sailing. Deze boten kunnen niet omslaan en zijn daarmee volledig veilig. Ze zijn speciaal ontwikkeld voor mensen met een beperking en kunnen ook door middel van een servomotortje bestuurd worden. Hiermee komt het zeilen echt binnen het bereik van iedereen.

SLHK heeft een speciaal voor het G-zeilen gemaakte zeilboot gefinancierd.

F1 Café en Track Day

Op 11 maart 2019 hebben onze oud Formule-1 coureurs Robert Doornbos, Jan Lammers, Gijs van Lennep en Michael Bleekemolen in een speciale ‘Formule-1 Café lunchbijeenkomst’ hun visie op het komende F1 seizoen gegeven. Verder hebben de deelnemers aan deze dag met hun eigen auto op het circuit een aantal rondjes gereden. En hebben zij met een heuse formule-auto, een Lamborghini en McLaren gereden. Afsluitend na al dat racegeweld was er een borrel met veiling.

De opbrengst van dit evenement kwam helemaal ten goede van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie te Utrecht.Het Prinses Máxima Centrum heeft als missie: ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven. De Prinses Máxima Centrum Foundation heeft tot doel projecten binnen het Centrum voor kinderoncologie te realiseren die buiten de reguliere zorgdekking vallen.

De netto-opbrengst van deze dag kwam geheel ten goede aan het Activiteitenfonds. Vanuit het Activiteitenfonds worden activiteiten en evenementen mogelijk gemaakt die bijdragen aan de sociale, emotionele en fysieke ontwikkeling van de kinderen, die creativiteit stimuleren en die zorgen voor de ontspanning die zo belangrijk is bij het verwerken van het ziekteproces.

Van Voorthuijsen School

De van Voorthuijsenschool is een school voor zeer moeilijk lerenden. Het onderwijs wordt afgestemd op de ontwikkelingsmogelijkheden van de leerling. Het onderwijs richt zich op de emotionele en de verstandelijke ontwikkeling, op het ontwikkelen van creativiteit, het verwerven van kennis en van sociale, culturele en lichamelijke vaardigheden. Het onderwijs gaat er vanuit, dat de leerlingen opgroeien in een multiculturele samenleving. Met een donatie van de Stichting Lions Helpen Kinderen is er een nieuwe zandbak gebouwd inclusief afdekking.

Joris Foundation

Joris Foundation zet zich in om de kinderen in Myanmar een betere toekomst te geven door het aanbieden van onderwijs en medische hulp. Joris voelde een verantwoordelijkheid om de kwetsbare kinderen van Myanmar te helpen. Met zijn droom in gedachten streeft de Joris Foundation naar zelfstandigheid voor deze jonge generatie, zodat de jarenlange cirkel van armoede doorbroken wordt. Onderwijs kost geld in Myanmar. De armoede is vaak zo groot dat velen geen opleiding kunnen betalen. Met de donatie van Stichting Lions Helpen Kinderen zijn sanitaire voorzieningen in het schoolgebouw gebouwd.

Tante Joy

Stichting Tante Joy met Lionslid

Stichting Tante Joy organiseert logeerweekenden voor kinderen onder de 18 jaar met een zieke ouder, broer of zus heeft. Denk aan: Psychiatrie, verslaving, verstandelijk beperkingen en/of lichamelijk ziek. In deze gezinnen komen de kinderen niet zelden veel aandacht te kort en/of staan onder zware druk. Voor het welzijn van de kinderen die leven in deze moeilijke omstandigheden is het belangrijk dat zij de kans krijgen om af en toe even afstand te nemen. Hiervoor zorgt Stichting Tante Joy.

De Layak Foundation

Layak Foundation

Layak helpt kinderen met een visuele handicap in Indonesie; Voor het opsporen van dergelijk kinderen krijgen ze steun van locale, sociale en overheidsorganisaties. Layak verstrekt o.a. hulpmiddelen, zoals speciale brillen, vergroting loeps, grote letter boeken en dergelijke. De stichting ‘Lions Helpen Kinderen’ heeft het samen met Layak mogelijk gemaakt dat in het eerste halfjaar van 2017 60 kinderen in Djakarta en Makassar werden gescreend op slechtziendheid en van passende hulpmiddelen en training werden voorzien.

Het Surf Project

 

Het Surf Project

Stichting Lions Helpen Kinderen steunt het Surf Project. Een gespecialiseerd team geeft surfles aan kinderen met het syndroom van Down, autisme of ADHD. Het Surf Project leert deze kinderen surfen in kleine teams. De veiligheid staat voorop en daarom is er een aangepaste omgeving met individuele begeleiding. Surfen heeft een positief effect op de ontwikkeling. Het versterkt het zelfvertrouwen. Kinderen wordener fysiek fit van en het vergroot sociale vaardigheden.

Meer info over het Surf Project vind je hier

Twee Doelen

British Car Festival

Stichting Lions Helpen Kinderen (SLHK) heeft de afgelopen jaar 10 gehandicapten kinderen gesponsord tijdens het Britisch Car festival op Zandvoort. Zij mochten met een oldtimer een rondje op het circuit rijden. Als tegenprestatie heeft de SLHK een donatie gedaan aan de stichting fight cancer die dit evenement organiseerde. Op deze manier hebben we twee doelen tegelijkertijd gediend: een groep gehandicapte kinderen een leuke middag op Zandvoort bezorgd en tegelijkertijd een donatie aan de stichting Fight for Cancer.

South African Child Care

Stichting South African Child Care

De Stichting probeert de levensomstandigheden en toekomstmogelijkheden van Zuid-Afrikaanse kinderen te verbeteren. De Stichting ontvangt hiervoor donaties en verdient geld door tweedehands spullen te verkopen. De Stichting heeft geen winstoogmerk. SLHK heeft een bijdrage geleverd zodat de stichting haar goede werk kan voortzetten.

Zie ook de website van de stichting hier

 

Hulp Voor Kinderen in Jaipur

SLHK ondersteunt een project in Jaipur voor straatkinderen. In 5 jaar wordt er geprobeerd om 100 kinderen te helpen. Hiervoor wordt een opvangcentrum en bibliotheek gebouwd. Hier wil men kinderen leren lezen en schrijven in een vielige omgeving. Verslaafde kinderen wordt een gezonde levenstijl geboden en in een veilige leeromgeving.

Meer informatie over dit project vind je hier

Aangepaste Computer Voor Baloe

Sil

Sil is bezig op de aangepaste computer

Baloe is een peuterspeelzaal van de Hartekamp Groep voor zeer jonge kinderen met een beperking.. Zij krijgen hier fysiotherapie, ergotherapie en logopedie. Het bestuur van de SLHK heeft vandaag een aangepaste computer overhandigd aan Baloe.  De computer is voor de peuters van de Vroegbehandeling Baloe in Haarlem.

Zie ook het persbericht in dichtbij

 

 

Speciale Circuit Run Zandvoort

Kinderen & bestuur LIONS (Custom)

SLHK steunt kinderen tijdens Kids Circuit Run

 

Sportservice Heemstede-Zandvoort organiseert binnen de bestaande Circuit Run een “Kids Circuit Run” van 2,5 km voor kinderen die de inschrijving niet zelf kunnen betalen. Een groep Zandvoortse basisschool leerlingen hebben zich de afgelopen acht weken intensief voorbereid op de Kids Circuit Run. Als beloning voor hun enthousiaste inzet kregen alle kinderen die deelnamen aan de looptrainingen een mooi loopshirt uitgereikt. Dit loopshirt werd mogelijk gemaakt door Stiching Lions Helpen Kinderen. Buiten de herkenning van de lopers werd hiermee aandacht gevraagd voor een bijzonder doel, het JeugdSportFonds. In samenwerking met het JeugdSportFonds helpen de Lions uit Zandvoort om alle Zandvoortse kinderen te laten sporten. Het Jeugdsportfonds Zandvoort, onderdeel van Jeugdsportfonds Haarlem, maakt het mogelijk dat kinderen van 4 tot 18 jaar uit niet-draagkrachtige Zandvoortse gezinnen kunnen gaan sporten bij een vereniging.

Meer informatie staat in de Zandvoortse Courant

Jeugd Sportfonds Zandvoort

CIMG4767Op 4 oktober 2014 hebben de stichting Lions Helpen Kinderen en het Jeugd Sportfonds Zandvoort hun samenwerking bekrachtigd. Het Jeugdsportfonds Zandvoort maakt het mogelijk dat kinderen van 4 tot 18 jaar uit niet-draagkrachtige gezinnen kunnen gaan sporten bij een vereniging. Het Jeugdsportfonds betaalt de contributie en benodigde sportattributen, tot een bedrag van € 225 per kind per jaar. In 2013 konden zo 68 Zandvoortse kinderen gaan sporten. In september van dit jaar stond de teller al op 67 kinderen. Heel belangrijk dus dat de gemeente Zandvoort en Lions Zandvoort waardevolle financiers worden voor de komende tijd. De Stichting Lions Helpen Kinderen stelt tot eind 2016 een bedrag van € 25.000.- beschikbaar.

Lock me Up- Free a Girl

foto 3

Ook de burgemeester laat zich opsluiten

In India worden jonge meisjes in hokken van 1 bij 2 meter opgesloten. Zij worden dagelijks seksueel misbruikt. In 2012 is deze actie van start gegaan in Amsterdam en is inmiddels uitgegroeid tot 16 deelnemende horecagelegenheden. Hier laten 140 deelnemers zich 12 uur lang opsluiten. Ook de Haven van Zandvoort doet mee en een van onze Lions was 12 uur lang gekooid. Ook ambassadeurs Yolanthe Sneijder Cabau en Vivian Reijs laten zich hier opsluiten. Inmiddels zijn er al 2641 meisjes bevrijd en trekt dit evenement veel aandacht van de pers. Meer infomatie vind je hier

Droomdag voor Weeskinderen

moldova

Dag met de Droombus voor kinderen uit Moldavie

Zending over Grenzen helpt kansarme gezinnen en kinderen in Oost-Europa. Een van de vele projecten is om weeskinderen te helpen in Moldavie, een van de armste landen van Europa. Middels een droombus wordt er voor deze kinderen een onvergetelijk dagje uit georganiseerd. Vaak is dit de eerste keer dat de weeskinderen in een bus zitten, een museum bezoeken of bij een restaurant mogen eten. De Stichting Lions Helpen Kinderen heeft meerdere droomdagen gesponsord waarbij 40 weeskinderen een dagje uit konden met de droombus. Het programma bestaat uit een bezoek aan een museum of een dierentuin en eten bij een restaurant.

 

Vakantie op Texel voor gehandicapten

TESSELHUUS

Vakantie op Texel

Het Tesselhuus is een aangepast vakantiehuis op het Waddeneiland Texel voor kinderen en volwassenen met ernstige lichamelijke handicaps. Het huis werd begin jaren tachtig gerealiseerd om mensen die door hun handicap niet of nauwelijks meer op vakantie kunnen de mogelijkheid te bieden om ook onbekommerd vakantie te vieren.

Organisatie vakantieweken

De Stichting Tesselhuus, eigenaar van het vakantiehuis aan de Ruijslaan in De Koog, regelt jaarlijks in de zomer tien vakantieweken. Deze vakanties worden via
belangenorganisaties gratis aangeboden aan kinderen en volwassenen met lichamelijke handicaps als spierziekten of reuma. Wanneer zij te gast zijn in het Tesselhuus worden zij begeleid door enthousiaste vrijwilligers die veelal een week van hun eigen vakanties voor de begeleiding beschikbaar stellen. Een week vakantie in het Tesselhuus betekent vaak veel voor de deelnemers. De Stichting Tesselhuus maakt het geregeld mee dat deelnemers inderdaad al jarenlang niet meer met vakantie waren geweest. Na een week Tesselhuus vloeien er dan ook regelmatig tranen als er afscheid moet worden genomen..

Kertstheater Voor Kinderen

Optreden Stadschouwburg Haarlem

Optreden Stadschouwburg Haarlem

Regelmatig worden in de Stadsschouwburg Haarlem voorstellingen opgevoerd van Scrooge, een bewerking van “A Christmas Carol” van Charles Dickens uit 1843. A Christmas Carol is oorspronkelijk een allegorie over de verbitterde geldwisselaar en vrek Ebenezer Scrooge, die op kerstavond geteisterd wordt door dromen en daardoor tot inkeer komt. Een op en top kerstvoorstelling voor iedereen vanaf 8 jaar. Alleen te zien in de Stadsschouwburg Haarlem. Helaas is zo’n theaterbezoek niet voor ieder kind weggelegd. De Stichting Lions Helpen Kinderen hebben daarom honderden kinderen in achterstandssituaties in staat gesteld om de voorstelling te bezoeken. Ook dit jaar verwacht de Stichting weer veel kinderen blij te maken met een gratis voorstelling.

Computers voor Weeskinderen

Tanzania 1aIn de regio Groot Arusha bij Ngorika staat het weeshuis ontwikkeld door de Stichting Vrienden van Tanzania met zowel kleuter als basis onderwijs. De Stichting Vrienden van Tanzania (SVvT) geeft kansarme kinderen in Tanzania een toekomst door het ontplooien van hun talenten via opvoeding en gedegen scholing. De kinderen wordt ook  waar nodig een zorgzaam onderkomen geboden. Hierbij gaat het vooral om weeskinderen en kinderen uit ontwrichte gezinnen die via regionale instanties, opvangcentra en Women Support Groups worden aangedragen.Met de donatie van Lions Club Zandvoort is een computerproject gerealiseerd, waarmee 20 computer werkplekken zijn gecreeerd, inclusief laserprinter, complete installatie en training van de leerkrachten. Tevens is hiermee het jaarlijkse onderhoud, updates en verdere begeleiding voor de komende drie jaar gewaarborgd. De scholing wordt gegeven in het Engels en geeft de kinderen een geweldige kans voor de toekomst.

Schoolmeubilair voor Kinderen in Gambia

Schoolmeubilar

Meubilair voor school in Gambia

Anky en Gerard Kunst uit Haarlem werden tijdens een vakantie in Gambia getroffen door de armoede in een schooltje. De kinderen moesten op de grond zittend lessen volgen, wat natuurlijk niet echt goed gaat, want lezen en vooral schrijven gaat natuurlijk nauwelijks. Weer thuisgekomen hebben zij het plan opgevat daar wat aan te doen. Een ontwerp voor meubilair werd gemaakt, materiaal werd ingekocht en verscheept naar Gambia. Daar werd een lokale timmerman gezocht die met de hand dit meubilair in elkaar ging zetten.
Door op deze manier de kosten laag te houden komen de kosten van een tafeltje met 6 stoeltjes op slechts 50 euro. Mede door de donatie van Lionsclub Zandvoort kon een heel schooltje in Gunjur-Kajabang van meubilair worden voorzien. Een volgend project is om samen met de Nederlandse Boca-Loho Foundation uit Dirkshorn de verdere afbouw van een school in KIT ter hand te nemen.

Uitdeuken en Spuiten

LHK_ukunda

Uitdeuken en Spuiten

Bij een basisschool in Ukunda Afrika, een project van Otto Bekouw, is in samenwerking met een bestaande technische school, en advies van de technische school in Maarsbergen een tweejarige cursus uitdeuken en spuiten van auto’s gestart. De Stichting Lions Helpen Kinderen heeft daar een donatie aan gedaan. De “Panel Beating and Paint Spraying Shop” is nu sedert April operationeel. Men heeft sinds de opening 8 auto’s behandeld en heeft daar minimaal € 40,– per auto aan overgehouden. Dat zijn in Kenya bedragen waar men erg tevreden over is. De cursus is geïntegreerd in de cursus motortechniek.

AED voor SV Zandvoort

AED

Frank Lieshout overhandigt de AED

Op 16 november 2010 overhandigde de president van de Lionsclub Zandvoort, Frank Lieshout,  aan de voorzitter van de S.V.Zandvoort een AED. De S.V. Zandvoort is een van de grootste sportverenigingen van Zandvoort en gezien het grote aantal sportbeoefenaren naast de vele toeschouwers, welke wekelijks op Duintjesveld zijn te vinden, is een AED onmisbaar. Hopelijk zal hij nooit gebruikt hoeven te worden!

 

 

 

 

 

Een toekomst voor kansarme kinderen

Kinderen helpen in Colombia

Kinderen helpen in Colombia

La Vecina stelt zich ten doel een positieve bijdrage te leveren aan de levensomstandigheden van kansarme kinderen in Categena (Colombia) zodat zij uitzicht krijgen op een kansrijke toekomst.
De meeste kinderen zijn met hun ouders binnen eigen land gevlucht voor de al meer dan 48 jaar durende burgeroorlog. De kinderen leiden een leven met weinig toekomstperspectief. Het gezinsinkomen ligt onder de armoedegrens van 2 US dollar per dag. De kinderen gaan vaak niet naar school en komen in aanraking met criminaliteit en prostitutie. Stichting La Vecina geeft deze kinderen een voedzame maaltijd, professionele scholing en biedt begeleidingsprogramma´s. Hierdoor krijgen ze de kans zichzelf te onttrekken aan de armoede waar zij en hun ouders dagelijks mee geconfronteerd worden.
Al het geld dat bij La Vecina binnenkomt, gaat rechtstreeks naar onderwijs en opvang in Cartagena. Door de kleinschalige opzet zijn de overheadkosten heel laag. De medewerkers in Cartagena zijn professioneel opgeleid en zorgen ervoor dat de kinderen kwalitatief goed onderwijs krijgen.

Pension Spaarnezicht

Pension Spaarnezicht

Pension Spaarnezicht

Spaarnezicht biedt tijdelijk onderdak aan jongeren die dak- of thuisloos zijn. De Stichting heeft voor hen een biljart gekocht en een zomerkamp georganiseerd.

Onze 3e Wereld

DERDE WERELD 2De Stichting 3e Wereld Hulp zet het werk voort van Moeder Teresa. Margreet van Coeverden had twee keer een half jaar Moeder Teresa in Calcutta geholpen toen zij haar vroeg om samen met haar zusters eerste hulp te gaan bieden in de, toen net door een cycloonramp getroffen, deelstaat Andhra Pradesh. Zo kwam Margreet in de stad Vijayawada terecht. Onder de indruk van de schrijnende positie van de straatkinderen en arme gezinnen daar, ontstond het idee om vanuit Nederland in te gaan zetten als “Stichting Derde Wereld Hulp”.Margreet reist minimaal 4 keer per jaar naar India om de vinger aan de pols te houden op alle projecten. In Nederland werkt Margreet twee dagen per week in Ziekenhuis Amstelveen. Haar salaris de reis en alle onkosten die zij in Nederland maak ten behoeve van onze projecten in India.

Inmiddels wordt de Stichting ondersteund door vele vrijwilligers, die net als Margreet, zeer regelmatig naar de projecten reizen om ter plekke mee te werken. Uiteraard allemaal op eigen kosten. Dat spreekt bij de Stichting als vanzelf!

Schoon Water Voor Kinderen

bangladesh 2

Waterput in Bangladesh

Het is een open deur: Iedereen heeft recht op schoon drinkwater. Dit is immers de basis voor een goede gezondheid en dus de kans op een toekomst. Toch hebben 1,1 miljard mensen op de wereld geen toegang tot schoon drinkwater.

Stichting Max

Stichting Max bestrijdt kindersterfte met kleinschalige drinkwaterprojecten in Bangladesh. De combinatie van drinkwatervoorzieningen, latrines en voorlichting is de meest efficiënte manier om ziektes te bestrijden en kinderen een toekomst te geven. Stichting Max bouwt de waterputten in Bangladesh samen met de lokale bevolking. De overheadkosten worden door de bestuursleden van Stichting Max zelf betaald. Dus elke euro die binnenkomt, gaat naar waterprojecten.

 

 

 

Vervoer voor Weeskinderen

Derde Wereld 1Gezondheid en scholing legt de basis voor een goede start in het leven en kans op een waardevolle toekomst. Toch hebben heel veel kinderen op de wereld geen kans om een school te volgen, zoals kinderen in India uit de allerarmste gezinnen: straat en weeskinderen, gehandicapten en HIV-pos/met Aids besmette kinderen.

Stichting Derde Wereld Hulp

De Stichting Derde Wereld Hulp zet zich in kinderen in Vijayawada een stad in de Indiase deelstaat Andrha Pradesh. Voor de opvang van deze kinderen bouwen zij scholen en huizen. Daarnaast verleent de Stichting ook hulp aan de veelal uitzichtloze situatie van de gezinnen in de sloppenwijken. Mede door sponsoring door Lions Zandvoort is o.a. bovenstaand busje aangeschaft dat wordt ingezet voor vervoer van zieke kinderen naar het ziekenhuis. Deze kinderen wonen in het Tulip Garden huis, een tehuis voor zieke met HIV besmette kinderen.

Kans Voor “Zeekinderen”

Zeekinderen in Nicaragua

Zeekinderen in Nicaragua

Niet bedelen maar naar school. Dat is het doel dat nagestreefd wordt door de Stichting ZeeKinderen voor kansarme kinderen in Nicaragua. De stichting ZeeKinderen is opgericht in 2001 in Las Peñitas, Nicaragua, een primitief vissersdorp aan de Stille Oceaan. Een arm plaatsje waar kinderen bedelen en vis schoonmaken om het hoofd boven water te houden. Educatie is de enige mogelijkheid om de vicieuze cirkel van deze kinderen te doorbreken.

Stichting Zeekinderen

Stichting ZeeKinderen zorgt ervoor dat de allerarmste kinderen uit Las Peñitas en omgeving naar school kunnen. Het is kleinschalig, waardoor in de afgelopen jaren met minimale kosten al meer dan 80 kinderen naar school hebben kunnen gaan. Momenteel zijn er 40 kinderen die dankzij onze steun naar school gaan en die we helpen een toekomst voor zichzelf en hun families te kunnen opbouwen.op te bouwen. Niet alleen voor zichzelf maar ook voor hun families.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA