Schoolmeubilar

Meubilair voor school in Gambia

Anky en Gerard Kunst uit Haarlem werden tijdens een vakantie in Gambia getroffen door de armoede in een schooltje. De kinderen moesten op de grond zittend lessen volgen, wat natuurlijk niet echt goed gaat, want lezen en vooral schrijven gaat natuurlijk nauwelijks. Weer thuisgekomen hebben zij het plan opgevat daar wat aan te doen. Een ontwerp voor meubilair werd gemaakt, materiaal werd ingekocht en verscheept naar Gambia. Daar werd een lokale timmerman gezocht die met de hand dit meubilair in elkaar ging zetten.
Door op deze manier de kosten laag te houden komen de kosten van een tafeltje met 6 stoeltjes op slechts 50 euro. Mede door de donatie van Lionsclub Zandvoort kon een heel schooltje in Gunjur-Kajabang van meubilair worden voorzien. Een volgend project is om samen met de Nederlandse Boca-Loho Foundation uit Dirkshorn de verdere afbouw van een school in KIT ter hand te nemen.

Posted in: Project.
Last Modified: juni 19, 2013

Leave a reply

required