Bij WV Ouderkerkerplas is het belangrijk dat iedereen kan zeilen, Daarom kunnen kinderen met een verstandelijke of lichamelijke beperking ook bij hen terecht om zelfstandig te zeilen. Een unieke ervaring voor als het kind vaak hulp nodig heeft bij eenvoudige activiteiten. Het kind kan namelijk bij het zeilen zelf bepalen waar de boot naar toe gaat.  

De vereniging beschikt over verschillende boten van het merk Hansa Sailing. Deze boten kunnen niet omslaan en zijn daarmee volledig veilig. Ze zijn speciaal ontwikkeld voor mensen met een beperking en kunnen ook door middel van een servomotortje bestuurd worden. Hiermee komt het zeilen echt binnen het bereik van iedereen.

SLHK heeft een speciaal voor het G-zeilen gemaakte zeilboot gefinancierd.

Posted in: Project.
Last Modified: april 5, 2022

Leave a reply

required