Monthly Archives: september 2010

Een toekomst voor kansarme kinderen

Kinderen helpen in Colombia

Kinderen helpen in Colombia

La Vecina stelt zich ten doel een positieve bijdrage te leveren aan de levensomstandigheden van kansarme kinderen in Categena (Colombia) zodat zij uitzicht krijgen op een kansrijke toekomst.
De meeste kinderen zijn met hun ouders binnen eigen land gevlucht voor de al meer dan 48 jaar durende burgeroorlog. De kinderen leiden een leven met weinig toekomstperspectief. Het gezinsinkomen ligt onder de armoedegrens van 2 US dollar per dag. De kinderen gaan vaak niet naar school en komen in aanraking met criminaliteit en prostitutie. Stichting La Vecina geeft deze kinderen een voedzame maaltijd, professionele scholing en biedt begeleidingsprogramma´s. Hierdoor krijgen ze de kans zichzelf te onttrekken aan de armoede waar zij en hun ouders dagelijks mee geconfronteerd worden.
Al het geld dat bij La Vecina binnenkomt, gaat rechtstreeks naar onderwijs en opvang in Cartagena. Door de kleinschalige opzet zijn de overheadkosten heel laag. De medewerkers in Cartagena zijn professioneel opgeleid en zorgen ervoor dat de kinderen kwalitatief goed onderwijs krijgen.