DERDE WERELD 2De Stichting 3e Wereld Hulp zet het werk voort van Moeder Teresa. Margreet van Coeverden had twee keer een half jaar Moeder Teresa in Calcutta geholpen toen zij haar vroeg om samen met haar zusters eerste hulp te gaan bieden in de, toen net door een cycloonramp getroffen, deelstaat Andhra Pradesh. Zo kwam Margreet in de stad Vijayawada terecht. Onder de indruk van de schrijnende positie van de straatkinderen en arme gezinnen daar, ontstond het idee om vanuit Nederland in te gaan zetten als “Stichting Derde Wereld Hulp”.Margreet reist minimaal 4 keer per jaar naar India om de vinger aan de pols te houden op alle projecten. In Nederland werkt Margreet twee dagen per week in Ziekenhuis Amstelveen. Haar salaris de reis en alle onkosten die zij in Nederland maak ten behoeve van onze projecten in India.

Inmiddels wordt de Stichting ondersteund door vele vrijwilligers, die net als Margreet, zeer regelmatig naar de projecten reizen om ter plekke mee te werken. Uiteraard allemaal op eigen kosten. Dat spreekt bij de Stichting als vanzelf!

Posted in: Project.
Last Modified: juni 19, 2013

Leave a reply

required