TESSELHUUS

Vakantie op Texel

Het Tesselhuus is een aangepast vakantiehuis op het Waddeneiland Texel voor kinderen en volwassenen met ernstige lichamelijke handicaps. Het huis werd begin jaren tachtig gerealiseerd om mensen die door hun handicap niet of nauwelijks meer op vakantie kunnen de mogelijkheid te bieden om ook onbekommerd vakantie te vieren.

Organisatie vakantieweken

De Stichting Tesselhuus, eigenaar van het vakantiehuis aan de Ruijslaan in De Koog, regelt jaarlijks in de zomer tien vakantieweken. Deze vakanties worden via
belangenorganisaties gratis aangeboden aan kinderen en volwassenen met lichamelijke handicaps als spierziekten of reuma. Wanneer zij te gast zijn in het Tesselhuus worden zij begeleid door enthousiaste vrijwilligers die veelal een week van hun eigen vakanties voor de begeleiding beschikbaar stellen. Een week vakantie in het Tesselhuus betekent vaak veel voor de deelnemers. De Stichting Tesselhuus maakt het geregeld mee dat deelnemers inderdaad al jarenlang niet meer met vakantie waren geweest. Na een week Tesselhuus vloeien er dan ook regelmatig tranen als er afscheid moet worden genomen..

Posted in: Project.
Last Modified: oktober 24, 2013

Leave a reply

required