Geen categorie

G-Zeilen

Bij WV Ouderkerkerplas is het belangrijk dat iedereen kan zeilen, Daarom kunnen kinderen met een verstandelijke of lichamelijke beperking ook bij hen terecht om zelfstandig te zeilen. Een unieke ervaring voor als het kind vaak hulp nodig heeft bij eenvoudige activiteiten. Het kind kan namelijk bij het zeilen zelf bepalen waar de boot naar toe gaat.  

De vereniging beschikt over verschillende boten van het merk Hansa Sailing. Deze boten kunnen niet omslaan en zijn daarmee volledig veilig. Ze zijn speciaal ontwikkeld voor mensen met een beperking en kunnen ook door middel van een servomotortje bestuurd worden. Hiermee komt het zeilen echt binnen het bereik van iedereen.

SLHK heeft een speciaal voor het G-zeilen gemaakte zeilboot gefinancierd.

Wintersportreis Gehandicapte Kinderen

Elk jaar organiseert de Vereniging van Gehandicapte Wintersporters (VGW) voor kinderen van 7 t/m 15 jaar met een motorische beperking aangepaste/gespecialiseerde skilessen in Maria Alm Oostenrijk. Gezinnen waarvan een van de kinderen een motorische beperking heeft, hebben zo de gelegenheid om ‘normaal’ op skivakantie te gaan. Met een donatie van de Stichting Lions Helpen Kinderen konden de verblijfskosten van enkele begeleiders betaald worden.